15. helmi, 2017

Värikäs Ruoka

VÄRIKÄS RUOKA

Värit ovat ihmiselle tärkeitä, myös sisäisesti.
Syöminen ja itse ruuanlaittaminen on paljon hauskempaa värien maailmassa!
Itse aloin kasvissyöjäksi jo 15-vuotiaana, tosin olin välissä joitakin vuosia sekasyöjä, tullaksesi taas siihen tulokseen, että kasvisruokavalio on ehdottomasti paras keholleni sekä mielelleni.
Nykyään noudatan vegaanista ruokavaliota muuten, mutta syön hunajaa.
Olen aina rakastanut kaikkia kasviksia, juureksia, marjoja, niiden koostumuksen, värien sekä makujen takia. Värikkäät kasvikset sisältää runsaasti puolustuskykyä sisältäviä aineita. Runsas kasvisten syönti todellakin edistää terveyttä, alentaa verenpainetta, pitää suoliston toiminnan kunnossa ja vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.
Mikä parasta kasvikset ei sisällä yhtään kolesterolia eivätkä suolaa. . Ne ovat vähärasvaisia, sisältää runsaasti vitamiineja, kuituja, kivennäisaineita ja hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Ja tärkeää on syödä eri värisiä kasviksia, juureksia, hedelmiä tai marjoja jokaisella aterialla. Tietenkin tämän päivän maailmassa se on välillä haastavaa, mutta mitä enemmän, sitä parempi.

5 TÄRKEÄÄ VÄRIÄ JOTKA TULISI SYÖDÄ!!! <3
1.Vihreä väri
merkki viherhiukkasista, jotka sisältää mm. rautaa ja sen imeytyvistä edistävää C-vitamiinia. Tyypillisiä vihreitä kasviksia on salaatit, kaalikasvit, pavut, herneet ja yrtit
Pinaatissa ja erilaisissa kaaleissa, kuten ruusukaalissa ja parsakaalissa on runsaasti K-vitamiinia.
Kun kypsentää vihreitä kasviksia, on hyvä pitää kypsennysaika lyhyenä, että väri säilyy ja näin ollen vihreät vitamiinit. Vihreät kasvikset myös puhdistaa kehoa erilaisilta myrkyiltä.
2.Punainen väri
kuuluu karotenoideihin, joista on tunnetuin lykopeeni. (Paprikassa, tomaatissa, vesimelonissa, verigreipissä)
Punaiset väriaineet kuuluvat karotenoideihin. Karotenoideista tunnetuin on lykopeeni, jota on muun muassa paprikassa, tomaatissa, verigreipissä ja vesimelonissa . Tutkimusten mukaan tää ihmeaine ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia sekä miesten eturauhassyöpää. Punasissa kasviksissa on yleiskuntoa ylläpitävää ja antioksidanttina toimivaa C-vitamiinia. Hyviä punaisia C-vitamiinin lähteitä on esim mansikka ja paprika.
Punaiset kasvikset säilyttää värin hyvin kypsyessä, joten tuo todellakin energiaa ja iloa ruokapöytään ihan väriterapianakin!
3.Keltainen ja oranssi väri
Virkistää oloa ja sisältää runsaasti vitamiineja. Tunnetuin on oranssi beetakaroteeni, joka muuttuu kehossa A-vitamiiniksi. Pitää huolta ihon ja limakalvojen kunnosta ja näkökyvystä. Tätä on erityisesti paljon porkkanassa ja paprikassa. Saa myös kantrareilleista, keltaisesta melonista, luumusta ja tomaatista.
4.Valkoinen ja ruskea väri
Valkoisista tehokkaimmat flavonoidit on kversetiini ja allisiini, joita sipuleissa. Nää huiput torjuu bakteereja ja viruksia elimistössä ja toimii antioksidantteina. Päivän annoksen saa helposti lisäämällä sipulia ruokaan, mut jos ei sipuli uppoo, niin myös omena toimii. Saa myös sienistä, kukkakaalista, palsternakasta ja retikasta.
5.Sini-purppura
Parantaa muistia ja hidastaa vanhenemista. Saa runsaasti flavonoideja, jotka toimii antioksidantteina.
Marjat, hedelmät ja purppurakaali.

Eli väreillä on merkitys ihan kaikkeen. Sekä sisäisesti ja ulkoisesti. Nauti väreistä, leiki niiden kanssa, stimuloi itseäsi ja syö kaikkia viittä väriä!!

ELÄMÄ ON HAUSKEMPAA VÄRIEN MAAILMASSA!!!
Huomaat eron, kun käytät värejä! :)

Rakkaudella
-SuperMepa-

10. helmi, 2017

Tervetuloa Terveys!

Minulle elämässä tärkeintä on terveys. Ja koska se on minulle kaikista tärkeintä, laitan terveyteeni myös aikaa ja rahaa.

Se miten olen päätynyt tähän pisteeseen on pitkä tarina ja ehkä kirjoitan siitäkin joskus tulevaisuudessa! Nyt kuitenkin keskityn olennaiseen, eli tähän hetkeen. Oletko koskaan miettinyt, mikä on sinulle tärkeintä? Jos et tiedä sitä lonkalta, niin mieti mihin sinä käytät aikaasi ja rahaasi? Kaikki me itse luomme elämäämme ja sen takia näitä asioita on hyvä pohtia! Jos et ole tyytyväinen omaan rahankäyttöösi ja ajanviettoosi, muuta sitä! Ihmiset sanovat, että muutos on vaikeaa. Muutos ei ole vaikea päinvastoin, mutta vaikeus on se, että sinä et halua päästää irti sinulle niin tutusta ja turvallisesta todellisuudesta. Et edes vaikka se olisi sinulle vahingollinen. Et usko itseesi ja muutokseen. Pelkäät muutosta ja sitä mitä sitten tapahtuu. Tiedän sen erittäin hyvin, koska olen itse läpikäynyt kaiken tämän.

Tämän blogin tarkoitus on jakaa tietoutta parantavasta ruuasta, jakaa reseptejä ja inspiroida terveelliseen elämään! Minulta kysellään nykyään niin paljon reseptejä, neuvoja jne. joten ajattelin että tämä on oiva tapa jakaa omaa intohimoani eteenpäin! Parantajana uskon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja ravitsemus on erittäin tärkeä osa sitä! Päivitän reseptejä reseptikirjaan, joka löytyy samasta valikosta, kun tämä blogi!

Tervetuloa Terveys vuodelle 2017!!! Sinä pystyt mihin vain, jos päätät niin!

-SuperMepa-