Vapaa minä jo olen taidenäyttely

Vapaa minä jo olen" on ensimmäinen Mervi Hämäläisen taidenäyttely.
Mervi on tunnettu nimellä SuperMepa ja hän on Superfiiliksen omistaja ja mestari. Hänet ja hänen yrityksensä SuperFiilis valittiin Helsingin positiivisimmaksi 2016.

"Vapaa minä jo olen"-näyttely koostuu SuperMepan maalauksista, aforismeista ja valokuvista. Näyttelyyn kuuluu lisäksi Tarina-korunäyttely, täynnä värikkäitä tarinoita ja koruja!

Mistä se ajatus lähti?
"Olen aina rakastanut luoda. Tehdä taidetta hyvin monessa eri muodoissa. Suuri rakkauteni on sanoihin. Pienenä jo innostuin aforismeista, elämänviisauksista, runoista ja tarinoista. Ymmärsin mikä voima sanoilla on. Miten voimauttavaa, parantavaa ja koskettavaa. Todella pienenä aloin kirjoittamaan omia mietelauseita ja elämänviisauksia. Tein sanoituksia, lauluja, runoja ja tarinoita. Niistä tuli minulle voimalauseita, niistä oikeastaan juontaa koko Superfiilis. Isä kannusti aina lukemaan ja kirjoittamaan ja hän myös itse kirjoitti paljon. Olen myös erittäin visuaalinen. Rakastan kuvaamista, värejä ja toinen suuri rakkauteni on luontoon. Olen lapsesta asti ottanut kuvia ja kulkenut kameran kanssa. Kuvaaminen on ollut minulle "hetkien vangitsemista". Kuvaamalla saan sen oivalluksen ja tunteen ikuistettua, jonka luonto on minulle antanut. Luonnolla on erittäin parantava ja eheyttävää vaikutus. Monet kerrat olen suuressa ahdistuksessa ja epätoivon syövereissä paennut luonnonhelmaan. Itkenyt metsäkivellä, käpertynyt kallioilla auringonlaskussa, hautautunut kuolleiden lehtien sekaan ja antanut luonnon parantaa. Aika tarkalleen 3-vuotta sitten istuin savusaunassa, täynnä surua ja kuolemaa. Pimeys lohdutti minua. Savusauna oli yksi lohdullisin paikka minulle, pimeä savuhuone. Savusaunan pieni ikkuna oli nokeentunut ja maisema merelle päin. Aurinko oli juuri laskemassa ja sinä iltana oli mieletön auringonlasku. Pienestä ikkunasta loisti upeat kauniit värit. Se oli mieletön oivallus siinä hetkessä. "Elämä on täynnä värejä, sinun täytyy vain löytää ikkuna pimeyden keskeltä". Kävin hakemassa kameran ja ikuistin tämän oivalluksen, etten koskaan unohtaisi sitä. Sen jälkeen sitä alkoi tapahtua joka puolella. Yhdistin kuvia ja aforismeja, tallensin hetkiä ja oivalluksia, ymmärsin että sanoma ja sen oivaltaminen nousi ihan eri sfääreihin näin! Sinä päivänä päätin, että tulen tekemään näistä jonain päivänä näyttelyn, sitten kun aika on kypsä. Ja nyt se on!  Olen kirjoittanut paljon tekstejä suuren tuskan ja surun vallassa. Paljon olen kirjoittanut siitä, että jonain päivänä minäkin olen vapaa. Suuren tuskan keskellä toivo paremmasta on antanut voimaa. Olen halunnut nähdä elämässäni hyvät asiat, mutta se ei ole poistanut tuskaani, joten syvissä soissa sitä ollaan rämmitty. Asuntoni oli vielä viime talvena täynnä kuivatettuja kuolleita lehtiä, kukkia ja kasveja. Jostain syystä ne lohdutti. Tänä kesänä heitin kaiken pois. Se oli todellakin puhdistava kokemus, aivan kuin olisin päästänyt irti kuoleman varjoista, jotka olivat vahvasti ylläni ja elämässäni. Koin kesällä todellisen vapautumisen monista vanhoista taakoista ja suruista, elämäni muuttui erittäin radikaalisti. Tein samalla kesällä elämänmuutosprojektin, joten muutos on ollut todellakin kokonaisvaltainen!

Tänään minäkin olen vapaa ja nyt haluan jakaa taidettani, kokemuksiani sekä oivalluksiani kaikille. Haluan myös jakaa rakkauttani luontoon ja kannustaa muitakin luonnon parantavaan syleilyyn.
Värit on minulle myös erittäin tärkeitä, värit parantaa. Olen opiskellut värien terapiaa ja niiden vaikutusta ihmiseen. Haluan todellakin tuoda väriä elämään!!
Minun taide on parantavaa taidetta. Minun kutsumukseni on jakaa rakkautta ja hyvää maailmaan. Haluan näyttää omalla esimerkilläni, että elämässä kaikki on mahdollista sille kuka uskoo ja näkee Valon pimeyden keskellä.
Minä olen parantaja-taiteilija.

Halusin tietoisesti pitää näyttelyni pimeimpään aikaan Marrakuussa, räjäyttää iloa ja positiivisuutta pimeyden keskelle! SUPERFIILISTÄ!!!

Sydämellisesti Tervetuloa SuperFiilikseen ensimmäiseen näyttelyyni:
"VAPAA MINÄ JO OLEN"

Parantava-taiteilija
-SuperMepa-

SUPERFIILIKSESSÄ AVOIMET OVET KAIKILLE SUNNUNTAINA 20.11.2016 klo 15-21!