Sieppaa Unelmasi

25. helmi, 2017

Viime blogissani aloitin käsittelemään aihetta miten unelmat saadaan todeksi. Minulla on aina ollut suuri kutsumus aitouteen, rehellisyyteen ja jakaa ihmisille aitoa todellisuutta. Ei muodostaa illuusiota asioista, jotka eivät ole todellisia. Kuten nyt vaikka tämä unelmien toteuttaminen. Sinun täytyy tietää mihin olet sitoutumassa. Viime tekstissä kerroin miten lujasti töitä on tehtävä, kuinka vahvasti sinun on sitouduttava, luovuttava monesta asioista, tehtävä kompromisseja ja mennä oikeasti EPÄMUKAVUUSALUEELLE!

Tässä osiossa 2 annan sinulle vinkkejä, miten lähdet toteuttamaan omaa unelmaasi.
Ensinnäkin mikä ikinä onkaan unelmasi, perehdy asiaan KUNNOLLA, tule rautaisen kovaksi ammattilaiseksi juuri siinä asiassa! Näin saat varmuutta ja uskottavuutta, sekä itsellesi että muille. On tehty tutkimuksia, että kun ihminen tekee töitä 11 000h jonkun asian eteen, hän tulee asiassa vasta oikeaksi osaajaksi. Eli nyt tajuat, että töitä on tehtävä ja PALJON! Jos teet päivässä 8h töitä unelmasi eteen, se tarkoittaa 1375 päivää, eli fakta on että kovallakin työmäärällä matka kohti unelmaa vie vuosia. Tietenkin voi olla myös pienempiä ja helpommin toteutettavia unelmia, mutta kaikki unelmat joka tapauksessa vaativat paljon työtunteja!

Sitten erittäin tärkeä juttu: Sinun täytyy verkostoitua, hankkia kontakteja, ihmisiä kenellä on sama palo tehdä asioita! Kukaan ei saavuta unelmaansa yksin. Vaikka rakentaisitkin unelmaasi yksin, tarvitset kontakteja ja muita ihmisiä. Sinun täytyy olla ryhmäpelaaja! Jokaisen menestyneen ihmisen takana on mentoreita, valmentajia, kontakteja jne. Yksin lentosi ei tule kestämään. Tarvitset myös vertaistukea, muuten et kestä paineita ja luovutat kerta toisensa jälkeen. On myös tärkeää ympäröidä itsensä ihmisillä ketkä toteuttavat itseään! Se kannustaa itseäänkin toteuttamaan! Sellainen seura myös inspiroi ja pitää Liekin yllä! Oikeastaan kukaan muu ei tiedä mitä itsensä toteuttaminen on, muut kuin he jotka sitä jo tekevät! He ymmärtävät ettei sinulla ole aina aikaa, tukevat, kannustavat ja auttavat sinua! He vievät sinua kohti omaa päämäärääsi, eivätkä vedä sinua alaspäin. Ympäröi itsesi myös positiivisilla ihmisillä! Jotka antavat sinulle energiaa, eivätkä vie sitä! Unelmien toteuttaminen on raskasta puuhaa, tarvitset kaiken energian ja elämänilon, muuten et kestä paineita ja luovutat lopulta.

Ole kärsivällinen. Mikään ei tapahdu hetkessä! Kun esim aloitat yritystoiminnan normaali aika kunnes homma lähtee oikeasti pyörimään on 3-vuotta.
Ja yrittäjä joutuu tekemään valtavan työmäärän tämän ensimmäisen 3-vuoden aikana! Lisäksi joutuu koko ajan opettelemaan uusia asioita, kokemaan taloudellisia vaikeuksia ja olemaan vastuussa yksin kaikesta. Tai kun aloitat urasi toisen palkkalistoille, et voi olettaa olevasi heti toimitusjohtaja. Sinun täytyy aloittaa pohjalta ja edetä hitaasti ja suunnitelmallisesti kohti päämäärääsi. Ole siis kärsivällinen ja pitkäjänteinen, muuten et tule onnistumaan. Sinun kannattaa ottaa tavoitteeksi realistiset välietapit. Matka päämäärään voi kestää 10-vuotta ja se voi olla rankka ajatus, mutta voit tehdä jokaiselle vuodelle välietapin kohti todellista päämäärää. Tärkeää on kokea onnistumisia, saavutuksia ja menestyksen tunnetta. Muuten ei jaksa perille asti.

Sitten erittäin tärkeä asia: SINUN TÄYTYY USKOA ITSEESI! Jos et itse usko itseesi ja omaan juttuusi, niin miten kukaan muukaan uskoisi? Ja välillä saattaa tulla aikoja, kun olet ainoa ihminen joka uskoo omaan juttuusi. Tulet saamaan paljon kritiikkiä, arvostelua, epäuskoa, vähättelyä jne. Tulet kuulemaan esim lauseita "Kannattaako ottaa noin suuria riskejä? Mitä jos epäonnistut?" Tähän olen aina vastannut: "No mutta mitäs sitten jos mä onnistun?" Jokaiselle mun epäilijälle mä olen näyttänyt mistä tämä kana pissii! Mä nimittäin onnistuin! USKO ITSEESI, MUUTEN ET ONNISTU. Älä kuuntele epäileviä lauseita, muista että tämä on SINUN unelmasi! Ja riskejä ei voi ottaa varman päälle! Aina on olemassa mahdollisuus epäonnistumiseen, sekin sinun on hyvä ymmärtää. Mutta on myös hyvä tiedostaa, että elämässä mikään ei ole varmaa. Jopa sinun elämisesi on epävarmaa ja saatat menettää henkesi, vaikka jo tänään.

Tee siis päätös, mitä sinä haluat elämästäsi? Sinä itse luot omaa elämääsi ja olet päävastuussa sen sisällöstä! Muista että aika on erittäin rajallinen. Mitä ikinä haluatkaan elämältäsi, heittäydy siihen täysillä, tee intohimolla, älä kulje sieltä mistä aita on matalin, vaan haasta itseäsi, tee kovasti töitä ja nauti siitä mitä teet.
Muista, että jokainen joka lähtee toteuttamaan unelmaansa joutuu tekemään myös paljon epämieluisia asioita, et voi toteuttaa mitään tehden vain mieluisia asioita oman fiiliksen mukaan.

Tämä on todellisuutta.
Ja sinun on ymmärrettävä:
Ilman todellisuutta, sinulla ei ole mitään.

Unelmien duunaaja
-SuperMepa-

25. helmi, 2017

Todellisuus Unelmista ja niiden toteuttamisesta

Tässä blogissa annan teille työkaluja siihen miten REALISTISESTI alat toteuttamaan omaa unelmaasi. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kirjan ja useitakin, mutta avaan teille jotain lyhyesti omista kokemuksistani tässä kirjoituksessa!

Ihan ensimmäiseksi: ota kynä ja paperi, kirjoita lista kaikista asioista, jotka haluaisit toteuttaa (kaikilla meillä on useita unelmia)
Ympyröi sieltä tärkein unelma, jos et pysty valitsemaan parasta, valitse sellainen joka on ehkä helpoin toteuttaa. Eräs hyvin tärkeä sääntö unelmien toteuttamisessa on se, ettet pysty toteuttamaan kaikkea kerralla. Sinun täytyy toteuttaa asiat yksi kerrallaan ja ymmärtää se, että mikään ei tapahdu salamaniskusta! Jos sinulla on esim 10 unelmaa, tee lista missä järjestyksessä asiat toteutat. Järjestys voi muuttua myöhemmin, eikä sillä ole merkitystä, kunhan alat rakentamaan unelmia yksi kerrallaan.

Okei... Sitten kirjoita paperille lista miksi sinä et voi toteuttaa unelmaasi juuri nyt.
Mikä on esteenä?
Kun lista on valmis: REVI SE! Tai jos mahdollista POLTA SE! Jokatapauksessa iskosta mieleesi, että jokainen ihminen joka on lähtenyt toteuttamaan unelmaa on ollut epävarma ja pelokas!! KENELLÄKÄÄN EI OLE OIKEAA HETKEÄ TOTEUTTAA UNELMAA! Se on varmaan sama kuin lapsen tekeminen: se vaan täytyy tehdä kaiken kaaoksen ja epävarmuuden keskellä! Minulla on paljon ystäviä, jotka ovat lähteneet toteuttamaan unelmaa ihan persaukisina, elämä riekaleina, ihmissuhde repaleena, yksinhuoltaja äitinä jne. MIKÄÄN EI OLE ESTEENÄ UNELMAN TOTEUTTAMISELLE, MUUTA KUIN OMA MIELESI. Tärkeää on tiedostaa se, että jos joku asia ei onnistu sinulle, sinun täytyy miettiä toinen tie, aina on olemassa plan B!
Sinun täytyy myös tiedostaa se, että asiat ei tapahdu hetkessä. Unelmien toteuttaminen on erittäin hidasta puuhaa. Suurin osa luovuttaa, ennen kuin päästään edes itse asiaan. Mutta jos sinä teet oikean suunnitelman ja sinulla on oikeat työkalut, on palo ja pitkäjänteisyys tehdä, tulee päivä kun sinä elät unelmaasi todeksi.

Sinun täytyy ymmärtää, ettet voi saada kaikkea kerralla! Niinkuin kaikissa isoissa asioissa, niin myös tässäkin: Sinun täytyy tehdä kompromisseja! Ja jos haluat toteuttaa unelman sinun täytyy tehdä paljon kompromisseja ja LUOPUA ASIOISTA! Tiedättekö kuinka monta kertaa olen viettänyt viikonloppuja yksin tehdäkseni töitä omien unelmieni eteen? Ystävät ovat pyydelleet vaikka mihin ihanuuksiin, mutta olen valinnut toisin. Niin karua kuin se onkin: ET VOI SAADA KAIKKEA KERRALLA!

Sinun täytyy sitoutua!!! Et voi samanaikaisesti elää varmaa ja epävarmaa tilannetta. Sinun täytyy sitoutua 100%!!! Koska silloinkin kun sitoudut 100% sinulla on valtava työmäärä edessä! Jos sitoudut 50% et saavuta unelmaasi. Sinun täytyy valita mitä haluat eniten, muista ettet voi saada kaikkea kerralla. Kun sitoudut unelmaasi 100%, silloin vasta oikeasti alkaa tapahtua!

Mukavuusalue.
Tästä on tullut muotisana. Joka paikassa hoetaan sitä, että pitää poistua mukavuusalueelta. No mitä se sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa EPÄMUKAVAA! Se ei ole vain joku muotisana ja sitten kuin salamaniskusta oivallat: AAH MÄ POISTUN MUKAVUUSALUEELTA, että saisit jotain mukavampaa... EI! Sinä saat epämieluisia asioita, koska menet EPÄMUKAVUUSALUEELLE! Se tarkoittaa epävarmuutta, stressiä, pelkoa, voimattomuutta, valvottuja öitä, sietokyvyn rajoilla elämistä (ainakin välillä) taloudellisia ongelmia, toivottomuutta jne... Unelmien toteuttamisesta on tehty vääränlainen illuusio, jonka haluan rikkoa. Koska jos et tiedä miten asiat oikeasti menee, et todellakaan pääse perille! Unelmien toteuttaminen ei ole vaaleanpunaisen pilven reunalla shampanjan kilistelyä... Parempi vertaus olisi se, että olet navetassa 12 tuntia päivässä luomassa paskaa määräajan X...

Mä en todellakaan ole unelmien murskaaja, haluan auttaa ja kannustaa ihmisiä toteuttamaan omia unelmiaan. Mutta sinun täytyy tietää mihin leikkiin lähdet, koska muuten matkasi loppuu yhtä nopeasti kun alkoikin. Unelmista on tänä päivänä tehty kauppatavaraa. Ihmiset, jotka eivät ole välttämättä edes itse toteuttaneet omia unelmiaan, kertovat miten se pitäisi tehdä. Myydään vääränlaista illuusiota, joka tekee unelman toteuttamisesta hauraan kuplan joka poksahtaa minä hetkenä hyvänsä. Olen toteuttanut jo monta unelmaani, monta unelmaa on vielä toteutettavana. Minulla on lista, mistä valitsen seuraavan unelman toteutettavaksi. Yksi kerrallaan. Hyvin monet ystäväni toteuttavat omaa unelmaansa tai elävät unelmaansa. Kaikilla meillä on yksi yhteinen tekijä: Me ollaan vuosikausia tehty ihan helkkaristi töitä! Onneen ei ole oikoteitä, paremmin sanottuna Onneen pääsee kiertoteitä pitkin! Tappioita tulee, vastoinkäymisiä tulee, epäonnistumisia tulee, 1000x tulet miettimään ettei tässä ole mitään järkeä, miksi lähdin tähän? 1000x tulet harkitsemaan lopettamista. Kun lähdet toteuttamaan unelmaa, sinun täytyy ymmärtää ettet pääse helpommalla, vaan päinvastoin: Joudut tekemään paljon enemmän töitä kuin muut.

Hehkulampun keksijä aikoinaan oli tehnyt 20 000 kokeilua ja epäonnistunut joka kerta. Ihmiset sanoivat hänelle: "Olet epäonnistunut 20 000 kertaa, miksi vielä yrität?" Johon hän vastasi: "Ei, olen 20 000 kertaa lähempänä onnistumista." Jokaisella unelman toteuttajalla on varmasti vastaavia tarinoita. Asiat eivät tule taikaiskusta! Sinun pitää ottaa asenteeksi se että jokainen epäonnistuminen vie sinua lähemmäksi onnistumista. Unelman toteuttaminen on erittäin kovaa ja pitkäjänteistä työtä! Ensiksi joudut tekemään valtavan työmäärän, että pääset toteuttamaan, mitä haluatkaan toteuttaa. Ja sitten se raskain osuus vasta alkaa, kun olet saavuttanut päämäärän.
ÄLKÄÄ MENKÖ VALHEELLISEEN HARHAAN, MITEN UNELMIA MARKKINOIDAAN TÄNÄ PÄIVÄNÄ!
Se on kovaa duunarin työtä ja jos et ole valmis siihen, et tule onnistumaan!
Olen nähnyt niin paljon ihmisiä, jotka oikeasti toteuttavat, itse kuulun tähän porukkaan. Sitten olen nähnyt ihmisiä jotka innostuu hetkeksi jostain ja suunittelee, mutta ei ole pitkäjänteisyyttä ja realistista tajua, mitä kaikkea se vaatii.
Onneen mennään kiertoreittejä pitkin, menetetään toivo enemmän kuin tuhat kertaa, kaikin puolin koetaan uupumusta ja epätoivoa. Mutta jos sinulla on visio ja palo tehdä ja toteuttaa, se on todellakin kaiken arvoista ja enemmänkin! Mutta helppoa se ei todellakaan ole. Tuhat kertaa olen itsekkin miettinyt, että elämässä kyllä pääsisi miljoona kertaa helpommallakin.

Oletko valmis tekemään töitä 100% unelmiesi eteen? Jos vastasit kyllä, kannustan sinua täysillä toteuttamaan itseäsi! Se on todellakin kaiken arvoista! Ja vaikka itse tiedän tänä päivänä todellisuuden ja sen miten hullua tämä kaikki on, tekisin silti kaikki uudestaan! Ja teenkin koko ajan, kohti seuraavia unelmia.

Unelmien todellisuuden puolesta
-SuperMepa-

22. helmi, 2017

Tiesitkö, että sinä estät itseäsi pääsemästä täyteen potentiaaliisi?

Onko sulla joku unelma jonka haluaisit toteuttaa? Joku salainen haave tai kyky jonka haluaisit tuoda esille, mutta kun ei...
Ei ole taloudellisia resursseja, elämäntilanne on nyt huono, ei ole sopiva hetki...
Nyt mä kerron sulle järkyttävän salaisuuden: oikeaa hetkeä ei tule ikinä. Tai itseasiassa tulee, mutta ei niinkuin sinä sen ajattelet.
Oikea hetki tulee silloin, kun sä itse sitoudut unelmaasi. Lähdet toteuttamaan, et luovuta ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen, et edes tuhannen jälkeen. Kun sä sitoudut ja olet tosissasi, silloin tulee oikea hetki.

No Miksi sä et sitten toteuta sun unelmaa, haavetta tai kykyä? Koska sun mieli ei anna tehdä sitä. Sä pelkäät epäonnistumista, et jaksa tehdä töitä unelmasi eteen (koska sitä se vaatii ja paljon!) mutta ennen kaikkea sä pelkäät MUUTOSTA ja sitä että mitä sitten tapahtuu... Ihminen kun on sellainen että se tottuu ja takertuu, ei osaa uudistua ja muuntautua niin helposti. Ei uskalla hypätä tyhjään, kun ei tiedä mitä sitten tapahtuu.
Ja voihan sitä pariksi kuukaudeksi aina innostua jostain ja suunnitella kaikkea, mutta mitä sille innostukselle ja visiolle sitten tapahtuu? Miksi sä et lähde pitkäjänteisesti toteuttamaan omaa unelmaasi?

Mä olen rikkonut kaavan. Murtanut itseni oman mieleni läpi. Korvannut ajatuksen "En mä pysty" ajatuksella "Mä teen". Poistanut mielestäni "En mä osaa" ottanut asenteeksi "Mä opettelen". NLP-maailmassa opetellaan sisäistämään mantra "Fake it, till you make it". Sä otat asenteeksi sen, että sä toteutat mitä ikinä sä haluat toteuttaa. Kaikki lähtee ensiksi sun asenteesta. Ilman oikeaa asennetta, sä et tule kestämään tulevia paineita, vastoinkäymisiä, kompromisseja ja voimavaroja joita revitään omasta selkänahasta. Miten tämän asenteen oikeastaan saa, onkin sitten toinen juttu. Sellaisen raudan lujan asenteen, että sä teet kunnes sä onnistut. Siinä mukaan kuvioihin tulen minä. Ihminen joka olen tehnyt sen kaiken, oppinut virheistäni ja oivaltanut niin paljon. Mulla on niin suuri intohimo tehdä tätä, mitä mä teen. Niin suuri intohimo auttaa ihmisiä löytämään oman sisäisen potentiaalin, joka meissä kaikissa on. Tämä blogini tulee käsittelemään kaikkea sitä, mikä liittyy unelmiin, niiden todeksi elämiseen ja niiden saavuttamiseen. Mä haluan jakaa sen, mitä Mä olen kokenut ja oivaltanut.

Sieppaa Unelmasi
-SuperMepa-

 

21. helmi, 2017