25. helmi, 2017

Unelmien toteuttamisen ABC osa 1

Todellisuus Unelmista ja niiden toteuttamisesta

Tässä blogissa annan teille työkaluja siihen miten REALISTISESTI alat toteuttamaan omaa unelmaasi. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kirjan ja useitakin, mutta avaan teille jotain lyhyesti omista kokemuksistani tässä kirjoituksessa!

Ihan ensimmäiseksi: ota kynä ja paperi, kirjoita lista kaikista asioista, jotka haluaisit toteuttaa (kaikilla meillä on useita unelmia)
Ympyröi sieltä tärkein unelma, jos et pysty valitsemaan parasta, valitse sellainen joka on ehkä helpoin toteuttaa. Eräs hyvin tärkeä sääntö unelmien toteuttamisessa on se, ettet pysty toteuttamaan kaikkea kerralla. Sinun täytyy toteuttaa asiat yksi kerrallaan ja ymmärtää se, että mikään ei tapahdu salamaniskusta! Jos sinulla on esim 10 unelmaa, tee lista missä järjestyksessä asiat toteutat. Järjestys voi muuttua myöhemmin, eikä sillä ole merkitystä, kunhan alat rakentamaan unelmia yksi kerrallaan.

Okei... Sitten kirjoita paperille lista miksi sinä et voi toteuttaa unelmaasi juuri nyt.
Mikä on esteenä?
Kun lista on valmis: REVI SE! Tai jos mahdollista POLTA SE! Jokatapauksessa iskosta mieleesi, että jokainen ihminen joka on lähtenyt toteuttamaan unelmaa on ollut epävarma ja pelokas!! KENELLÄKÄÄN EI OLE OIKEAA HETKEÄ TOTEUTTAA UNELMAA! Se on varmaan sama kuin lapsen tekeminen: se vaan täytyy tehdä kaiken kaaoksen ja epävarmuuden keskellä! Minulla on paljon ystäviä, jotka ovat lähteneet toteuttamaan unelmaa ihan persaukisina, elämä riekaleina, ihmissuhde repaleena, yksinhuoltaja äitinä jne. MIKÄÄN EI OLE ESTEENÄ UNELMAN TOTEUTTAMISELLE, MUUTA KUIN OMA MIELESI. Tärkeää on tiedostaa se, että jos joku asia ei onnistu sinulle, sinun täytyy miettiä toinen tie, aina on olemassa plan B!
Sinun täytyy myös tiedostaa se, että asiat ei tapahdu hetkessä. Unelmien toteuttaminen on erittäin hidasta puuhaa. Suurin osa luovuttaa, ennen kuin päästään edes itse asiaan. Mutta jos sinä teet oikean suunnitelman ja sinulla on oikeat työkalut, on palo ja pitkäjänteisyys tehdä, tulee päivä kun sinä elät unelmaasi todeksi.

Sinun täytyy ymmärtää, ettet voi saada kaikkea kerralla! Niinkuin kaikissa isoissa asioissa, niin myös tässäkin: Sinun täytyy tehdä kompromisseja! Ja jos haluat toteuttaa unelman sinun täytyy tehdä paljon kompromisseja ja LUOPUA ASIOISTA! Tiedättekö kuinka monta kertaa olen viettänyt viikonloppuja yksin tehdäkseni töitä omien unelmieni eteen? Ystävät ovat pyydelleet vaikka mihin ihanuuksiin, mutta olen valinnut toisin. Niin karua kuin se onkin: ET VOI SAADA KAIKKEA KERRALLA!

Sinun täytyy sitoutua!!! Et voi samanaikaisesti elää varmaa ja epävarmaa tilannetta. Sinun täytyy sitoutua 100%!!! Koska silloinkin kun sitoudut 100% sinulla on valtava työmäärä edessä! Jos sitoudut 50% et saavuta unelmaasi. Sinun täytyy valita mitä haluat eniten, muista ettet voi saada kaikkea kerralla. Kun sitoudut unelmaasi 100%, silloin vasta oikeasti alkaa tapahtua!

Mukavuusalue.
Tästä on tullut muotisana. Joka paikassa hoetaan sitä, että pitää poistua mukavuusalueelta. No mitä se sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa EPÄMUKAVAA! Se ei ole vain joku muotisana ja sitten kuin salamaniskusta oivallat: AAH MÄ POISTUN MUKAVUUSALUEELTA, että saisit jotain mukavampaa... EI! Sinä saat epämieluisia asioita, koska menet EPÄMUKAVUUSALUEELLE! Se tarkoittaa epävarmuutta, stressiä, pelkoa, voimattomuutta, valvottuja öitä, sietokyvyn rajoilla elämistä (ainakin välillä) taloudellisia ongelmia, toivottomuutta jne... Unelmien toteuttamisesta on tehty vääränlainen illuusio, jonka haluan rikkoa. Koska jos et tiedä miten asiat oikeasti menee, et todellakaan pääse perille! Unelmien toteuttaminen ei ole vaaleanpunaisen pilven reunalla shampanjan kilistelyä... Parempi vertaus olisi se, että olet navetassa 12 tuntia päivässä luomassa paskaa määräajan X...

Mä en todellakaan ole unelmien murskaaja, haluan auttaa ja kannustaa ihmisiä toteuttamaan omia unelmiaan. Mutta sinun täytyy tietää mihin leikkiin lähdet, koska muuten matkasi loppuu yhtä nopeasti kun alkoikin. Unelmista on tänä päivänä tehty kauppatavaraa. Ihmiset, jotka eivät ole välttämättä edes itse toteuttaneet omia unelmiaan, kertovat miten se pitäisi tehdä. Myydään vääränlaista illuusiota, joka tekee unelman toteuttamisesta hauraan kuplan joka poksahtaa minä hetkenä hyvänsä. Olen toteuttanut jo monta unelmaani, monta unelmaa on vielä toteutettavana. Minulla on lista, mistä valitsen seuraavan unelman toteutettavaksi. Yksi kerrallaan. Hyvin monet ystäväni toteuttavat omaa unelmaansa tai elävät unelmaansa. Kaikilla meillä on yksi yhteinen tekijä: Me ollaan vuosikausia tehty ihan helkkaristi töitä! Onneen ei ole oikoteitä, paremmin sanottuna Onneen pääsee kiertoteitä pitkin! Tappioita tulee, vastoinkäymisiä tulee, epäonnistumisia tulee, 1000x tulet miettimään ettei tässä ole mitään järkeä, miksi lähdin tähän? 1000x tulet harkitsemaan lopettamista. Kun lähdet toteuttamaan unelmaa, sinun täytyy ymmärtää ettet pääse helpommalla, vaan päinvastoin: Joudut tekemään paljon enemmän töitä kuin muut.

Hehkulampun keksijä aikoinaan oli tehnyt 20 000 kokeilua ja epäonnistunut joka kerta. Ihmiset sanoivat hänelle: "Olet epäonnistunut 20 000 kertaa, miksi vielä yrität?" Johon hän vastasi: "Ei, olen 20 000 kertaa lähempänä onnistumista." Jokaisella unelman toteuttajalla on varmasti vastaavia tarinoita. Asiat eivät tule taikaiskusta! Sinun pitää ottaa asenteeksi se että jokainen epäonnistuminen vie sinua lähemmäksi onnistumista. Unelman toteuttaminen on erittäin kovaa ja pitkäjänteistä työtä! Ensiksi joudut tekemään valtavan työmäärän, että pääset toteuttamaan, mitä haluatkaan toteuttaa. Ja sitten se raskain osuus vasta alkaa, kun olet saavuttanut päämäärän.
ÄLKÄÄ MENKÖ VALHEELLISEEN HARHAAN, MITEN UNELMIA MARKKINOIDAAN TÄNÄ PÄIVÄNÄ!
Se on kovaa duunarin työtä ja jos et ole valmis siihen, et tule onnistumaan!
Olen nähnyt niin paljon ihmisiä, jotka oikeasti toteuttavat, itse kuulun tähän porukkaan. Sitten olen nähnyt ihmisiä jotka innostuu hetkeksi jostain ja suunittelee, mutta ei ole pitkäjänteisyyttä ja realistista tajua, mitä kaikkea se vaatii.
Onneen mennään kiertoreittejä pitkin, menetetään toivo enemmän kuin tuhat kertaa, kaikin puolin koetaan uupumusta ja epätoivoa. Mutta jos sinulla on visio ja palo tehdä ja toteuttaa, se on todellakin kaiken arvoista ja enemmänkin! Mutta helppoa se ei todellakaan ole. Tuhat kertaa olen itsekkin miettinyt, että elämässä kyllä pääsisi miljoona kertaa helpommallakin.

Oletko valmis tekemään töitä 100% unelmiesi eteen? Jos vastasit kyllä, kannustan sinua täysillä toteuttamaan itseäsi! Se on todellakin kaiken arvoista! Ja vaikka itse tiedän tänä päivänä todellisuuden ja sen miten hullua tämä kaikki on, tekisin silti kaikki uudestaan! Ja teenkin koko ajan, kohti seuraavia unelmia.

Unelmien todellisuuden puolesta
-SuperMepa-