SuperMepan Papu-Herkkupata

1dl härkäpapuja
1dl kidneypapuja
1dl punaisia linssejä
1dl kikherneitä
1dl kirsikkatomaatteja
1tölkki kookosmaitoa
(käytän myös välillä kauramaitoa ja kaurakermaa eli 2dl kaurakerma 1dl kauramaito)
1 iso sipuli
Tuoretta ruohosipulia, korianteria ja basilikaa
3rkl kookosöljyä
Kuivat mausteet:
3tl kurkumaa
2tl mustapippuria (jauha kokonaisista)
1tl ruususuolaa
2tl juustokuminaa
2tl korianteria (jauha kokonaisista)
2tl tinjamia


Mittaa paistokasarille kookosöljy
Pilko sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä
Lisää kookosmaito tai kaurakerma/maito
(Voit halutessasi laittaa enemmän tai vähemmän nestettä ja näin säädellä ruuan koostumusta)
Lisää kaikki pavut, linssit ja herneet.
Lisää kuivat mausteet
Lisää muutama hyppysellinen tuoreita yrttejä, revi niitä käsin
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää ne seokseen.
Kypsytä miedolla lämmöllä (mitä kauemmin haudutat sitä parempi maku tekeytyy, talvella keholle erittäin hyvä pitkään kypsytetty ruoka!)

Tarjoile perunan, riisin tai pastan kanssa!
Itse syön tämän aina perunan kanssa
Ensin keitän perunat ja sen jälkeen pilkon perunakuutioita pataan hautumaan! Maku on taivaallinen!