SuperMepan linssikeitto

3 dl punaisia linssejä (kuivat)
2 sipulia
3 perunaa
4 porkkanaa
2 luomusitruunaa
400g tomaattimurskaa
3rkl kookosöljyä

Mausteet: (kuivatetut)
Ruususuolaa 2tl
Mustapippuria 3tl
(kokonaisista itse jauhettua)
Korianteria 3tl
(kokonaisista itse jauhettu)
Timjamia 3tl
Tilliä 1tl
Kurkuma 1tl
Vettä noin 1l (voit laittaa enemmän tai vähemmän ja säädellä näin keiton koostumusta)

Tuoreet yrtit
Basilika
Tilli
Ruohosipuli

Valmistus:

Mittaa kattilaan 3rkl kookosöljyä (huom. mieto lämpö)
Leikkaa sipulit, perunat ja porkkanat isoiksi paloiksi ja kuullota hetki miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska ja kuivat mausteet.
Lisää linssit huuhdeltuna.
Voit valita tuoreista yrteistä yhden tai käyttää vaikka kaikkia! Revi käsin yrttejä muutama hyppysellinen kattilaan.
Purista 1 luomusitruunan mehu seokseen. (Huom. Luomu sitruunan vaikutukset 100x vahvemmat kuin normaalissa, huomaat eron myös maussa!)
Lisää vesi ja hauduta seosta miedolla lämmöllä. Itsevalmistan keiton haudutellen seostavähintään 2h. Varsinkin talvella on tärkeää syödä miedolla lämmöllä pitkään kypsytettyä ruokaa.

Kun keitto on valmis koristele tuoreilla yrteillä ja purista puolikkaan sitruunan mehu keittoon!