11. helmi, 2018

Parantava Ruoka

Parantava Ruoka

Tänään kirjoitan erittäin rakkaasta aiheesta, nimittäin Parantava Ruoka!
Monet ovat kyselleet, mitä se Parantava Ruoka oikein tarkoittaa ja nyt kerron teille siitä hieman.
Ensinnäkin Parantava Ruoka, ei ole mikään tietty ruokavalio, sen sisällä voidaan soveltaa monia erilaisia ruokavalioita! Itse olen kasvissyöjä, ja suurimmaksi osaksi syön vegaanista ruokaa, mutta voit olla myös yhtä hyvin sekasyöjä!

Parantava ruoka, mistä minä puhun, on ravintoa Kiinalaisen lääketieteen ajatusmaailman mukaisesti! Ajatellaan, että jokainen ravintoaine edustaa energeettisesti erilaisia asioita keholle ja mielelle! Kiinalaisessa lääketieteessä on viisi elementtiä: tuli, maa, metalli, vesi ja puu. Jokaisella elementillä on omat sisäelimet!
Tulen elimet ovat sydän ja ohutsuoli.
Maalla perna, vatsalaukku ja ruuansulatus.
Metallilla keuhkot ja paksusuoli. Vedellä munuaiset ja virtsarakko. Puun elimet ovat taas maksa ja sappirakko. Jokaisella elementillä on oma vuodenaikansa. Nyt eletään talvea, eli Veden elementin aikaa. Kiinalaisen lääketieteen mukaan on viisi vuodenaikaa, lisänä myöhäiskesä!

Jokaisella elementillä on myös on oma värinsä, esim. Veden väri on sininen, purppura ja musta!
Ja kun puhutaan fytoravinteista ravinnossa, eli värien parantavista elementeistä, sieltä löytyy kaikkien elementtien värit: Purppura/sininen, punainen, valkoinen/ruskea, vihreä ja
keltainen/oranssi!
Tänä päivänä yhä enemmän puhutaan ravinnossa siitä, kuinka kasvikset ovat erittäin tärkeitä hyvän terveyden pohjana ja varsinkin juuri nämä 5 väriä! Ja kiinalaisen ajattelun mukaan, kun syöt kaikkia värejä, ravitset kaikkia elementtejä ja näin ollen kaikkia sisäelimiä!

Jokaisella elementillä on myös oma makunsa!
Tulen maku on karvas, veden suolainen, puun hapan, metallin kirpeä ja maan makea! Eli myös makujen avulla ravitset koko elimistöäsi!
Oikeastaan ravinnosta ajatellaan todella kokonaisvaltaisesti ja sitä ei voi avata yhdessä blogitekstissä! Olen työstänyt jo jonkin aikaa Parantavan ruuan kirjaa ja toivon, että jonain päivänä saisin sen kansien väliin! :)

Tärkeää on myös muistaa, että jokaisella meistä on todella yksilöllinen keho sekä mieli ja kaikille ei yksinkertaisesti sovi samanlainen ravinto! On erittäin tärkeää oppia kuulemaan, mitä kehosi oikeasti tarvitsee, koska kehosi todellakin osaa kertoa sen! Tärkeää on löytää oma inspiroituminen ja rakkaus ravinteita kohtaan. Ruuanlaitto on minulle henkilökohtaisesti todellakin taidetta! Parantavaa taidetta! Leikittely värien, makujen, ravinteiden ja koostumusten kanssa. Ja parasta taidetta tehdään intuitiivisesti, seuraamalla omia tuntemuksia ja vapautumalla niihin. Ihan kaikessa, myös ravinteiden kanssa!

Tietenkin yrtit ja parantavat kasvit kuuluvat vahvasti Kiinalaisen lääketieteen ajatteluun, sekä parantavaan ruokaan! Itse olen jo vuosia tutkinut, kerännyt ja valmistanut kokonaisvaltaisesti tuotteita, sekä sisäisesti, että ulkoisesti käyttöön. Teen tässä lähitulevaisuudessa blogitekstin Parantavista kasveista ja yrteistä! Ja tulevassa kirjassani käsitellään paljon myös parantavia kasveja!
Monet ovat minulle kirjoittaneetkin ja toivoneet minun kynästä teosta tästä aiheesta ja nyt voin iloksenne sanoa, että teos on tuloillaan!

Järjestän yrityksessäni Superfiilis Helsinki myös Parantavan ruuan kursseja. Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna oli juuri Parantavan ruuan kurssi ja kurssilaiset todellakin inspiroituivat tästä ravinteiden ihmeellisestä maailmasta! Jos kiinnostuit aiheesta tai haluat tietää enemmän, laita rohkeasti viestiä suoraan minulle mervi@superfiilis.fi

Oikein ihanaa ja inspiroivaa viikonloppua kaikille!! Kiitos kun luit ajatukseni!
Haluan rohkaista sinua laajentamaan ajatustasi ravinnosta ja siitä mitä se kokonaisvaltaisesti sinulle merkitsee! Ravinto on yksi merkittävin asia ihmisen elämässä. Ja faktahan on, että jokaisen meistä on syötävä ja vielä useita kertoja päivässä! Yksi tärkeä ja yksinkertainen juttu on syödä värejä! Syö kaikkia värejä! Kaikkea ei tarvitse kerralla muuttaa, mutta pikkuhiljaa lisäillä jotain uutta, ja poistaa jotain vanhaa...
Leikitelkää, kokeilkaa, tutkikaa ja ennenkaikkea inspiroitukaa!

Rakkaudesta Parantavaa ruokaan
-SuperMepa-
Superfiilis Helsinki