6. helmi, 2018

Parantumisen Tie

Parantuminen

Usein puhun parantumisesta. Kutsun itseäni Parantajaksi ja useiden järjestämieni kurssien nimessä on sana "Parantava". Olen myös Parantavan tanssinohjaaja.

Mitä se Parantuminen sitten tarkoittaa?
Tarkoittaako se sitä, että jossain pisteessä paranen kaikesta ja minusta tulee täydellinen?
EI!
Se on paljon moniulotteisempi asia!!! Usein puhun Parantumisen polusta. Tämä aika hakee täydellisyyttä! Sun pitää olla täydellinen vartaloltasi, tai ulkonäöstäsi! Tai sitten sun pitää olla täydellisessä työpaikassa, sun kodin pitää olla täydellinen! Sun pitää olla henkisesti täydellinen, tai fyysisesti! Sun terveyden tilan pitää olla täydellinen, samoin ruokavalion! Ystävien, harrastusten, vaatteiden, Instagram tilin pitää olla täydellinen. Puhutaan vetovoiman laista ja positiivisen ajattelun mahdista ja odotetaan sitä täydellistä elämää. Täydellisyyttä jossa kaikki palat loksahtaa kohdilleen ja sun elämä muuttuu täydelliseksi.

Meitä ei todellakaan luotu tähän maailmaan tullaksemme täydelliseksi. Parantuminen ei tarkoita sitä. Täydellisyyttä ei ole olemassa! Täydellistä elämää ei ole olemassa. On olemassa tasapaino, (tai oikeastaan ei ole olemassa tasapainoakaan, koska maailmankaikkeus elää jatkuvassa muutoksessa ja liikkeessä!) elämä jossa tapahtuu hyvää ja pahaa! On olemassa kaunista ja rumaa! Iloa ja surua! Mahdollisuuksia ja pettymyksiä! Jos on olemassa jotain asiaa, aina löytyy vastakappale, toinen ääripää! Kaikki ei ole pelkästään suurta nousua ja huippu hetkiä! Ja se on yksinkertaisesti luonnonlaki, joka pätee ihan kaikessa mitä täällä on!

Kiinalaisessa lääketieteessä on sellainen nerokas opetus, että ajatellaan:

KAIKISTA TÄRKEINTÄ ON HENKINEN PARANTUMINEN!!!!!

Vaikka me elettäisiin millä tahansa tavalla, jokainen meistä voi sairastua, tai kohdata erittäin ikäviä ja negatiivisia asioita!
Kaikista tärkeintä on hyväksyä oma elämä ja oma tarina sellaisena kuin se on! Mitä on ollut, mitä on ja mitä tulee olemaan. Ja että me voitaisiin aina ilmentää Taivasta, jopa sairaanakin, tai silloin kun kaikki asiat on päin helvettiä.

Se on helppo uskoa Tarkoituksellisuuteen, kun asiat menee sinun haluamallasi tavalla! Mutta mitä sitten kun kaikki romahtaa? Kun kaikki tuntuu vääryydeltä, pahalta, raskaalta jne. Mitä jos sairastut vakavasti? Tai sinulta yhtäkkiä otetaankin asiat pois jota rakastat? Läheisesi kuolee, tai sinulle tapahtuu erittäin traumaattinen kokemus? "Miksi minä saan osakseni kaiken tämän paskan, vaikka olen vain halunnut muille hyvää, olen tehnyt oikein jne..."
Onko tuttua?
"Miksi minä?"

Niin... meillä on hassu tapa tavoitella täydellistä elämää. Sellaista elämää mitä me kuvitellaan täydelliseksi! Käytämme siihen täydellisyyden tavoitteluun ihan turhaan energiaa! Mä rakastan sanontaa:

"Tarkoitus ei ole odottaa myrskyn laantumista,
Tarkoitus on oppia tanssia sateessa!"

Ja niin se on! Suurimman kivun hetkellä on tarkoitus ottaa ilo irti ja tanssia! Keskittää katse siihen mitä on, ei siihen mitä on menettänyt tai mitä ei saa. Helppo on hokea, että ei mua sade haittaa, mutta mitä sitten kun sun elämässä sataa kaatamalla joka päivä vuoden, tai vaikka paljon kauemminkin? Mutta sekin on todellakin mahdollista! Elää kivun kanssa, elää vajaana, virheellisenä, sairaana jne. ilman että odottaisit sitä täydellistä hetkeä kun olet terve tai asiasi ovat juuri niin, niinkuin haluat.

Todellinen Parantuminen on elämän mittainen, erittäin pitkä tie, Parantumisen Tie.
Se ei ole täydellisen terveyden tie.
Se on kokonaisvaltaista ymmärrystä omasta elämästään osana maailmankaikkeutta! Hyväksymistä elämästään, kehostaan, mielestään ja omasta tarinastaan. Tasapainoa ei ole olemassa, mutta meidän tulisi pyrkiä tasapainoon kokonaisvaltaisesti.
Ja oppia olemaan armollisia itsellemme ja toisille. Suuret kokonaisuudet ovat paljon merkittävimpiä kuin pienet yksityiskohdat!
Sanotaanko esimerkiksi ravinnon suhteen! Kiinalainen lääketiede ajattelee ravinnosta hyvin eri tavalla, kuin länsimaalainen! Kiinalainen lääketiede ei suosittele mitään ruokavalioita trendien mukaan! Ravintokäsitys on hyvin erilainen! Ravinnon tulisi olla monipuolista ja pitää huolta, että kaikki elimet, eli elementit saavat ravintoa! Se on paljon merkittävämpää terveydelle kuin syödä kaikkia hienoja Superfoodeja ja vältellä joitain pahoja aineita! Siis toki lähtökohtaisesti paras ravinto on puhdasta ja monipuolista! Mutta pakkomielteet, stressi ravinnon suhteen, syyllisyys, liika itsensä kieltäminen jne vahingoittaa meidän energioita ja elementtejä! Ollaan siellä toisessa ääripäässä ja se ei ole tasapainoa ja Kiinalaisen lääketieteen ajatusmaailmaa!

Ajattelin kirjoittaa seuraavan blogini Parantavasta ruuasta! Ja itseasiassa olen myös kirjoittamassa kirjaa Parantavasta ruuasta! Toivottavasti saisin sen pian valmiiksi! Olen sitä työstänyt jo pari vuotta, mutta koska se on niin kokonaisvaltainen teos ravinnosta, se vie aikaa!
Tämä on minulle itselleni suurta intohimoa, tämä Parantava ruoka! Seuraavassa blogissa kerron vähän miksi!

Minulle itselleni Parantuminen ei ole todellakaan ollut helppoa. Se on ollut pitkä ja kivinen tie. Mutta sanotaanko näin, että asiat ovat kuitenkin menneet juuri niin, niinkuin on ollut minulle parhaaksi kokonaisuuden kannalta! Muistakaa, että suuret kokonaisuudet ovat paljon merkittävimpiä, kuin pienet yksityiskohdat! Ja Parantumisen Tie on minulle koko loppuelämän mittainen tie. Valmiiksi ei tulla tässä elämässä! Ja minusta on ainakin todella huojentavaa, kun ei tarvitse olla täydellinen, valmis tai paras! Riittää kun olen juuri minä, viallisena, rikkinäisenä, todellisena ja juuri minun elämäntarinallani!

Kiitos kun luit ajatukseni! Seuraavassa blogissa aiheena siis Parantava Ruoka!!!

-SuperMepa-
Parantaja
Superfiilis Helsinki