11. helmi, 2016

Ruma ihmisen poikanen

Mun sydämellä on aina ollut ihmisten, etenkin naisten hyvinvointi, sekä henkisesti, että fyysisesti. Koska oikeastaan näitä kahta asiaa ei voi edes erottaa toisistaan. Molemmat vaikuttaa toisiinsa. Olen tässä viime aikoina alkanut törmäämään yleistyvään ilmiöön naisten epävarmuudesta omaan kehoonsa, omaan ulkonäköönsä ja jopa myös omaan sisimpäänsä. Tapaan työssäni paljon ihmisiä ja hyvin henkilökohtaisella tasolla sanan joka merkityksessä. Ensinnäkin asiakkaani ovat alastomia, he joutuvat paljastamaan kehonsa minulle. Toisekseen kun hoidan ihmisiä, aletaan puhumaan usein hyvin henkilökohtaisista asioista, varsinkin kun ajan mittaan hoitajan ja hoidettavan välille muodostuu side ja luottamus. Kuulen asiakkailtani paljon asioita, joita ei edes lähipiiri tiedä. Olen kuitenkin hoitajan roolissa ulkopuolinen henkilö asiakkaani elämästä, mutta silti luotettava ja tuttu ystävä, joten usein sellaiselle henkilölle on helppo puhua ihan mistä vain.

Jokatapauksessa sydämelläni on tällä hetkellä hyvin tärkeä asia liittyen vahvasti tähän aikaan, jossa elämme.
Naisten epävarmuus itsestään. 
Tänä päivänä, kun eletään somen kulta-aikaa, joka puolelta tulee informaatioo, siitä kuinka täydellistä ihmisten elämä on. Kuinka kauniita ja seksikkäitä kaikki on. En tiedä onko tässä maailmassa ollut aikaisemmin näin kovia paineita olla täydellinen. 
 
Mun sydämessäni on suuri tarve taistella tätä epätodellista ilmiötä vastaan. Lopulta kaikki on täysin suurta illuusiota, jonka ihmiset ovat itse tiedostamattaan luoneet. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. 
Kerran yksi ihminen sanoi mulle, että kauneus on valinta ja se jäi mun mieleen. Näinhän se on. Se haluatko laittautua ja pukeutua kauniisiin vaatteisiin on sun oma valinta. Vai oletko ilman meikkiä, ihan normaaleissa tylsissä vaatteissa.Kumpikaan ei ole hyvä tai huono, huono on jos alat arvostelemaan itseäsi tai muita ihmisiä ulkoisilla tekijöillä suuntaan tai toiseen. 
 
Mä olen itse ollut aina molempiin suuntiin. Rakastan laittautumista, pukeutumista, muotia, erilaisia tyylejä ja kaikkea tyttöjen hömpötystä! Se on kuin jotain leikkiä, niin inspiroivaa ja taiteellista! Pukeutumalla ja laittautumalla voi myös ilmaista omaa sisimpäänsä ja persoonaansa. Ihmisestä tulee kuin taideteos!
Mutta kuinka ihanaa on myös olla poikatyttö, luonnonlapsi, takkutukan vetää pompulalle, meikeistä ei tietoakaan. Vaatteina mahdollisimman miellyttäviä materiaaleja, eikä mitään liian hienoo, et pääsee halutessaan kiipeilemään kallioille, tai luontoon retkeilemään ja keräämään yrttejä! 😍 
 
Nyt mä kerron teille salaisuuden.
Täydellisiä ihmisiä ei ole olemassakaan. 
Mun työssäni kun mä näen ihmiset oikeasti sellaisina kun he ovat. Ilman meikkiä, alastomina ja aitoina. Kaikilla meillä on omat virheemme, arpemme ja epävarmuutemme.
Ihan jokaisella. 
On kiva näyttää välillä kauniilta, niinkuin sanottu kauneus on valinta. Mutta kauneuden maailma ei ole todellista. 
Todellisuus löytyy kun ihmiset ovat kotonaan kotivaatteissa, tai saunaseuralla, jossa kaikki ovat täysin aitoja, alastomia sellaisenaan kun on. Ja älkää käsittäkö väärin, sieltähän löytyy se todellinen kauneus! Tällä kauneuskäsitteellä tarkoitan lähinnä sellaista kieroutunutta käsitettä täydellisyydestä, epäaitoudesta ja hirvittävistä ulkonäköpaineista. Paineista jotka saavat ihmiset tuntemaan itsensä rumiksi, lihaviksi, huonoiksi ja riittämättömäksi. Saavat ihmiset ihannoimaan nuoruutta ja epäaitoutta. Ajavat ihmiset kauneuskirurgiaan, syömishäiriöihin, treenaamaan liikaa ja epäterveellisesti ja pahimmassa tapauksessa oman aidon persoonansa katoamiseen. Tästä on terveys, hyvinvointi ja aito vapautunut onni ja ilo erittäin kaukana. 
 
Nämä kuvat jotka olen liittänyt kirjoitukseeni on molemmat otettu minusta noin 3 kuukauden aikavälillä. Toisessa kuvassa täysin laittautuneena poseeraan täydellisessä kuvakulmassa, jossa kasvoni parhaat piirteet tulee esiin. Olen ottanut itsestäni noin 10 kuvaa, josta olen valinnut omasta mielestä parhaimman. Toinen kuva on otettu työpäivän jälkeen, ilman meikkiä, huonosta kuvakulmasta ja lisäksi olen vielä tahalleen vetänyt itselleni oudon ilmeen että varmasti kasvoni näyttäisi vähän oudolta ja kaksoisleuka näkyy. Tämä osoittaa todellisuuden. Jokaisesta ihmisestä saa kauniita ja rumia kuvia. Kuvat eivät kerro sitä keitä me ollaan, ei edes meidän todellista ulkonäköä. Kuvilla saat esiin omat parhaimmat puolesi tai vastaavasti pahimmat puolesi! Jokaisessa meissä asuu kauneus ja rumuus samassa paketissa.
 
Todellinen kauneus on oikeanlaista itsevarmuutta ja itsensä hyväksymistä. Se on ystävällisyyttä, nöyryyttä ja puhdas sydämisyyttä. Todellinen kauneus on aitoutta, iloa, vapautta ja rakkautta.
Kysymys ei ole sisäisestä kauneudesta, vaan sinusta kokonaisuutena jokaista soluasi myöten. Sinä olet kaunis sellaisena kuin olet, jos hyväksyt sen. Se on ihan samantekevää laittaudutko vai et. Kumpikaan ei ole oikein tai väärin. 
Ole vapaa, ole oma itsesi. Älä vertaa itseäsi muihin. Sinä olet sinun ihossasi ja kun hyväksyt sen, opit sitä vielä rakastamaan juuri sellaisena kuin olet.
 
Rakkaudella:
Kaunis ja ruma
SuperMepa